torstai 4. maaliskuuta 2010

Kirsikkatomaatti-fetajuusto-sipulipiirakka



Välillä myös suolaista. Pohjana on juustovoitaikina, joka on mielestäni erittäin toimiva pohja. Samassa suhteessa siis voita, juustoa ja vehnäjauhoja. Tähän piirakkaan käytin 300 grammaa kutakin. Pellin kokoisesta piirakasta saa leikattua 16 melko suurta ylemmän kuvan kokoista palaa.
-Aino

2 kommenttia:

  1. Minkälaista juustoa käytit taikinassa, raastetta vai?
    Näyttää herkulliselta! Sulatitko voin ja sekoitit sen sitten vehnäjauhoihin ja juustoon?
    Nam nam! täytyykin kokeilla!
    Vähän ootte taitavia.
    Kattelin noita teidän kakkuja taas. Tekis mieli tilata tollanen kinuskikakku vapuks! :)

    VastaaPoista
  2. Moi,
    Taikina siis valmistetaan kylmällä voilla, johon sekoitetaan jauhot ja juustoraaste (itse käytän aina emmental-raastetta, koska se antaa pohjalle makua). Kylmä voi mahdollistaa taikinan työstämisen heti kun sen on saanut valmiiksi, eli sen voi kaulata suoraan haluttuun vuokaan tai pellille.

    Tilaa ihmeessä, voitais kehitellä siihen jotain vappukoristeluitakin :)

    -Säde

    VastaaPoista