keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Hääkakkuja ja hääkakuille teline

Sain tehdä kerran suuren hääkakkutilauksen, johon sain melkein vapaat kädet. Kakut siis sisältävät tummasuklaahyydykkeen ja vaniljahyydykkeen, niin että tummasuklaahyydyke ei näy ollenkaan ulospäin. Kakuissa on tumma suklaapohja. Kakkujen päällä on kylmähyytelöllä marmoroitu pinta, tuoreita mansikoita ja suklaakoristeita.
Itse tilaukseen ei kuuluneet pelkästään kakut, vaan valmistin heille myös ainutlaatuisen kakkutelineen ja hääparin. Kakkuteline siis on kokonaan itsevalmistettu. Telineen pohjana siis toimii styroks, joka on leikattu haluamaani muotoon ja liitetty yhteen coctail-tikuilla. Kun osat oli leikattu ja yhdistetty valmistin suuten massan vaahdotettua pikeeriä. Pikeerin levitin epätaisaisen näköisesti styroksin pinnalle. Kakkutelineiden päälle kaulasin sokerimassasta ns. helmat, niin että näyttää kuin telineiden päällä olisivat valkoiset liinat. Telineen osia on korostettu pronssinvärisellä elintarvikkeisiin sopivalla spraymaalilla. Hääpari pääsi tietenkin autiopaikalle.

~Säde~

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniit kakut! Miten tuo hyydyke on tehty niin ettei se tummasuklaa-osa näy ulospäin? Olen kyllä tainnut nähdä jossain sellaisen vuoan jolla se onnistuu. Entäs tuo pinta? Mitä on kylmähyytelö?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos :)

    Kakut on valmistettu siten että ensin on hyydytetty tummasuklaamassa pienempään kakkuvuokaan ja jälkeenpäin hyydytetty vaniljahyydyke suurempaan vuokaan niin että jo valmiiksi hyytynyt tummasuklaakakku on asetettu vuuan pohjalle niin että se ei osu reunoihin, jolloin vaniljamassan saa valutettua kauniisti tummasuklaakakun ympärille ja koko muuhun vuokaan niin että tummasuklaahyydyke jää piiloon kakun sisälle. Ja sitten koko systeemi pakkaseen jäätymään uudestaan. Näin reunat jää kauniin sileiksi ja tasaisiksi.

    Kylmähyytelöä saa leivontaan tarkoitetuista erikoisliikkeistä tai tukuista. Se on kirkasta lientä johon sekoitetaan sitruunahappoa. Sitruunahapon lisäyksen jälkeen liemi hyytyy. Kylmähyytelö on helppokäyttöistä, koska ei tarvitse keitellä mitään tai miettiä onko seos liian kuumaa laitettavaksi kakun päälle jne. Kylmähyytelö ei myöskään hyydy ihan "kivikovaksi" vaan jää pehmeämmäksi kuin esimerkiksi liivatteella tehty hyydyke.

    ~Säde~

    VastaaPoista