lauantai 27. maaliskuuta 2010

Kinuskikakku


Tein tällä kertaa koekakkuna kinuskikermakakun. Välissä on puolukoita, punaisia viinimarjoja, (niitä oli pakkasessa) vanilliinikreemiä ja kermaa. Päällä kinuskia.

Tein kakkupohjaksi sienikakkupohjan. Kyseessä ei siis ole mikään kakku, jossa olisi sieniä jossain muodossa, vaan kyse on kakun rakenteesta. Testiryhmäni huomasi, että sienikakkupohja on kuohkeampi kuin tavallinen kakku. Aineet ovat muuten samat kuin tavallisessa sokerikakkupohjassa, mutta muna-sokerivaahtoon lisätään kiehuvaa vettä pienissä erissä.

Tein kakkupohjan Sirpa Talkan "Tee hyvä kakku"-kirjasta.

Sienikakku:

Voitele ja korppujauhota 23-24 cm halkaisijan kokoinen kakkuvuoka ja pistä uuni kuumenemaan 175 asteeseen.


2 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhoja
--> sekoita keskenään.

5 kananmunaa
1 3/4 dl sokeria
--> vaahdota.
Kun vaahto on valkoista, lisää 1 dl kiehuvaa vettä joukkoon koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista vielä 10 minuuttia.

Lisää vaahdon joukkoon jauho-leivinjauheseos siivilän läpi varovasti sekoittaen, jottei vaahto laske. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan. Vedä raapan tai nuolijan tai jonkin välineen avulla taikina reunoille siten, että vuuan keskiosaan jää vähemmän taikinaa. Kakku kohoaa keskeltä eniten, joten näin kakun nousemaan tasaisesti.
Paista kakkua noin 50 minuuttia hieman uunin keskitason alapuolella.

-Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti