keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Valmistujaiskakku


Tein tämän kakun eräisiin valmistujaisiin. Tällä kertaa tein kakkupohjan, jossa käytetään tilavuudeltaan samaa määrää munia, sokeria ja jauhoja.

Kakkupohja:
5 munaa
saman tilavuuden verran sokeria
--> lämmitä vesihauteessa noin kädenlämpöiseksi ja vatkaa seosta samalla
--> kun seos on lämmintä, vatkaa massa kuohkeaksi vaahdoksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella

sama tilavuus jauhoja (vehnäjauhoja ja perunajauhoja ja 1,5 tl leivinjauhetta)
--> sekoita keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon.

Kaada massa alareunasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 26 cm) ja paista 190 asteessa noin 50 minuuttia. Jos uuni paistaa kakun pinnan mustaksi, niin uunin ylätasoon voi asettaa pellin, joka estää kakkupohjan palamista.

Täytin kakun lakkahillolla ja diplomaattikreemillä ja kostutin omenamehulla.

Vaniljakiisseli:
5 dl maitoa
vaniljatanko
--> lämmitä kiehuvaksi ja poista vaniljatanko

3 keltuaista
1,5 dl sokeria
--> sekoita keskenään
3/4 maissijauhoja
--> lisää

Kaada maito vähitellen keltuais-seokseen ja kaada koko seos kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos sakenee, ota se hellalta ja kaada laakeaan astiaan. Peitä kelmulla ja jäähdytä jääkaapissa.

Diplomaattikreemi:
Vatkaa 5 dl kermaa ja sekoita vaniljakiisseli joukkoon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti