lauantai 5. helmikuuta 2011

Runebergin tortut


150 g voita
1 dl sokeria
1 dl  fariinisokeria
-->vaahdota
2 munaa--> lisää yksitellen
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta, mantelijauhetta
1,5 dl piparkakkumuruja tai korppujauhoja
1,5 tl  leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
--> sekoita keskenään ja lisää sokeri-voi- munaseokseen
1 dl kermaa, maitoa, creme fraichea
1 rkl hilloa (vadelma,  aprikoosi, appelsiini)
--> lisää massaan 
Voitele ja korppujauhota noin 9  uuninkestävää kahvikuppia (1,5 dl tilavuus) tai muuta tarkoitukseen sopivaa vuokaa. Täytä kupista 3/4. Paista 200 asteessa  noin 20-25 min.
Sokeriliemi:
3 dl vettä
0,5 dl sokeria
--> kiehauta
3 rkl punssia, amarettoa tai rommia
--> lisää jäähtyneeseen liemeen
Kostuta jäähtyneet tortut sokeriliemellä ja anna maustua seuraavaan päivään. 
Koristele vadelmahillolla tai -marmeladilla ja tomusokerikuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti