sunnuntai 8. elokuuta 2010

Vadelmainen valkosuklaajuustokakku

Tämä juustokakku on sama juustokakku kuin mustikkajuustokakkukin, mutta marjat ovat kakun välissä, eivätkä päällä. Ja marjat siis ovat tässä kakussa vadelmia. Koristeena valkosuklaalastuja.

lauantai 7. elokuuta 2010

Minihampurilaissämpylät

Minulta tilattiin minihampurilaissämpylöitä. Tein ne ihan tavallisella sämpyläreseptillä ja käytin jauhoina hiivaleipä- ja vehnäjauhoja. Päällä on seesaminsiemeniä.

perjantai 6. elokuuta 2010

Raparperipiiras

Pehmensin raparperit ensin keittämällä niitä tilkassa vettä ja maustamalla ne sokerilla ja kanelilla. Panin raparperit vuuan pohjalle ja sen päälle painin murumaisen paistosseoksen.

sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Raparperileikkopitko

Tein raparperileikkopitkon, jonka leikkasin ennen kuvan ottoa. Leikkopitko tehdään siten, että taikina kaulitaan levyksi, jonka päälle levitettään haluttu täyte. Sitten matto rullataan samoin kuin korvapuusteja tehtäessä. Rulla leikataan siten, että toisesta päästä aloitetaan, eikä leikata pohjaan asti. Jokaisen leikkauksen jälkeen pala taitellaan vuorotellen oikealle, vasemmalle ja keskelle.

Vadelmahyydykekakku

Saimme Säteen kanssa ristiäiskakkutilauksen. Kakun toivottiin olevan vaaleanpunainen ja prinsessa-aiheinen. Alla on vaalea kääretorttupohja, jonka päälle teimme kaksi hyydykettä kakkuun. Teimme limehyydykkeen pohjalle ja sen päälle vadelmahyydykkeen. Välissä on myös hieman vadelmia. Päälle teimme marenkiruusukkeita, marsipaaniruusuja ja kruunun. Kakku on noin 30 hengen kakku.

lauantai 3. heinäkuuta 2010

Marenkinen mansikkakääretorttu


Mieleni alkoi tehdä kääretorttua ja huomasin, että Herkkutaivassamme ei ole vielä ainoatakaan kääretorttua.
En ole pitkään aikaan tehnyt kääretorttua, enkä tätä ihanan marenkista versiota.
Tämä torttu sai kesäisen mansikkalookin.

Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl tomusokeria
--> vatkaa kestäväksi vaahdoksi

Kääretorttu:
2 keltuaista
3 kananmunaa
1 dl sokeria
--> vatkaa vaahdoksi
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
--> sekoita keskenään ja lisää vaahtoon
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Pursota sen päälle marenkiraitoja vinottain ja jätä raitojen väliin n. 1,5- 2 cm.
Paista 175 asteessa noin 20 min.
Kumoa kääretorttu sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistetteassa käytetty leivinpaperi varovasti.
Anna jäähtyä.
Täyte:
4 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
--> vatkaa vaahdoksi

1 kg mansikoita survottuna
hieman mehua

Kostuta kääretorttupohja ja levitä survotut mansikat tortulle. Levitä päälle kerma ja kääri torttu.

Suklaahippupikkuleivät

Katsoin vinkkejä tähän ohjeeseen Hellapoliisin sivuilta, mutta muokkasin hieman reseptiä, koska kaapeissani ei ollut ihan kaikkea. http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/pikkuleivat/cookies.php

225 g voita
2,5 dl fariinisokeria
2 munaa
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
200 g suklaarouhetta
0,5 dl mantelirouhetta

0,5 dl kookoshiutaleita

1. Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi
2. Lisää joukkoon munat
3. Lisää taikinan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet
4. Nostele keksit pellille kahden lusikan avulla. Keksit leviävät hieman, joten kannattaa jättää tilaa keksien väliin.
5. Paista 175 asteessa n. 15 min

Kuvan pikkuleivät olen kastanut suklaaseen. Ja kokeilin myös tehdä niistä myös kaksipuolisia. Pistin kahden keksin väliin vaniljajäätelöä.

tiistai 29. kesäkuuta 2010

Hyydykekakun kuorruttaminen suklaalla

Olen useaan otteeseen kesän aikana valmistanut hyydykekakkuja ja kuorruttanut niitä suklaakuorrutteella (ganache) ja ajattelin nyt sitten valaista teillekin miten saat kakun kuorruttamisen parhaiten onnistumaan.

Ensinnäkin on erittäin tärkeää että kakun pinta on todella tasainen. Varmista siis, että kakkua valmistettaessasi pinta ja reunat ovat sileät. Pinnan saa tasaiseksi helposti paletilla tai pitkällä veitsellä. Ilmakuplia hyydykekakun reunoihin jää helposti ja niitä voi vähentää kopauttamalla hyydykekakkuvuokaa muutamaan otteeseen pyötää vasten. Kakku kannattaa hyydyttää pakkasessa, niin että se on ennen kuorruttamista umpijäässä (mielellään yön yli).

Perus suklaakuorrute ohje hyydykekakuille on vastaava:

150g suklaata
75g kermaa

--> kerma kuumennetaan kattilassa, niin ettei se kuitenkaan aivan kiehu. Suklaat laitetaan kerman joukkoon, tässä vaiheessa kattila ei saa olla enää hellalla. Suklaa ja kerma sekoitetaan tasaiseksi, kuitenkin mahdollisimman varovaisesti, ettei seokseen synny ilmakuplia. Itse lisään joukkoon vielä nokareen voita, jotta kuorrutteen pinta olisi kiiltävämpi.




Kun suklaakuorrute on valmis, poista kakku varovaisesti renkaasta . Aseta kakku pyödälle. Kaada kaikki kuorrute kerralla kakun pinnalle, suurinpiirtein keskelle kakkua. Levitä kuorrute nopeasti kakun pinnalle, niin että aloitat kakun pinnasta ja siirryt sitten vasta reunoille. Jos kuorrute on kaadettu kakun päälle hyvin, ei reunoihin tarvitse koskea lainkaan, koska kuorrute on valunut sinne itsestään. Kuorrute jähmettyy kakun pinnalle nopeasti. MUISTA että älä koske kuorrutteeseen montaa kertaa (se pitäisi saada kerralla nätisti kakun pinnalle), koska muuten suklaa ei enää tartu kakun pintaan ollenkaan. Ei kannata myöskään korjata pieniä koloja tai virheitä, koska voin vannoa että siitä tulee vieläkin kamalamman näköinen jos kuorrutetta menee sörkkimään uudestaan. Kakku ei saa myöskään sulaa pinnasta ennen kuorruttamisen aloittamista, koska silloin kuorrute ei tartu kakun pintaan. Kuorruttamisen jälkeen, nosta kakku paletin/lastan avulla kakkupaperin päälle ja kylmään.

-Säde-

lauantai 12. kesäkuuta 2010

Macaron-leivokset

Tein vaniljanmakuisia macaroneja. Välissä on vaniljavoikreemiä.
Olin vuosi sitten Pariisissa kouluni vaihtokoulussa 3 viikon harjoittelussa/vaihdossa. Siellä teimme näitä suussasulavia mantelileivoksia. Maistelin macaroneja Pariisissa eri leipomoissa ja huomasin, että leipomoiden välillä on suuria eroja.

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Mansikkahyydykekakku

Nyt alkaa taas olla mansikka-aika, joten kokeilin mansikkahyydykekakkua.

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Suklaakilpailun voittaja!


Kilpailuun osallistui yksi kilpailija, joten voittajaa ei ollut vaikeaa valita. Eli onneksi olkoon, Niklas Mullo! :) Kuvassa oleva kakku on chilinen suklaakakku, joka on suussasulava ja erittäin kostea.
Resepti on Ruokalan sivuilta : http://www.ruokala.net/resepti/chili-suklaakakku-1

tiistai 25. toukokuuta 2010

Kinkkuvoileipäkakku

Tässä on kaksi kakkua yhdessä ja päätin tällä kertaa tehdä itse vuokaleivät. Eli tein tumman ja vaalean vuokaleivän. Välissä on kahta täytettä: tuorejuustopohjainen kinkkutäyte ja majoneesipohjainen omena-maustekurkkutäyte.

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Nalle Puh kakku

Tämän kakun valmistin kummipoikani syntymäpäiville. Tavoitteenani oli tehdä kakku, joka kestäisi mahdollisimman hyvin kuljetusta ja säilytystä lämpimässä, mutta maistuisi silti hyvälle. Reunoilla siis krokantti ja kakun päällä kerma-tuorjuusto-tomusokeri seos :) Kukat olen valmistanut pastillage-massasta
-Säde

Raparperiset punnuspullat

Sain mummiltani raparperejä ja päätin tehdä niistä jotain. Päädyin punnuspulliin. Täytteenä on vaniljajogurtti-raparperiseos. Varastoissani oli myös jäljellä italialaista marenkia, jolla päätin koristella pullia sen kanssa.

perjantai 21. toukokuuta 2010

Omenainen Charlotte russe


Tämän kakun tein muutama vuosi sitten syntymäpäivilleni. Ensin tein kääretortun, jonka täytin omenahillolla. Sen jälkeen vuorasin vuuan kelmulla ja asettelin sen päälle kääretortun palaset siten, että sisus jäi tyhjäksi. Tyhjän kohdan täytin omenaisella kermahyytelöllä. Korsistelin charlotte russen omenoilla ja kiilteellä.