sunnuntai 8. elokuuta 2010
Vadelmainen valkosuklaajuustokakku
lauantai 7. elokuuta 2010
Minihampurilaissämpylät
perjantai 6. elokuuta 2010
Raparperipiiras
sunnuntai 18. heinäkuuta 2010
Raparperileikkopitko
Vadelmahyydykekakku
lauantai 3. heinäkuuta 2010
Marenkinen mansikkakääretorttu
Mieleni alkoi tehdä kääretorttua ja huomasin, että Herkkutaivassamme ei ole vielä ainoatakaan kääretorttua.
En ole pitkään aikaan tehnyt kääretorttua, enkä tätä ihanan marenkista versiota.
Tämä torttu sai kesäisen mansikkalookin.
Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl tomusokeria
--> vatkaa kestäväksi vaahdoksi
Kääretorttu:
2 keltuaista
3 kananmunaa
1 dl sokeria
--> vatkaa vaahdoksi
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
--> sekoita keskenään ja lisää vaahtoon
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Pursota sen päälle marenkiraitoja vinottain ja jätä raitojen väliin n. 1,5- 2 cm.
Paista 175 asteessa noin 20 min.
Kumoa kääretorttu sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistetteassa käytetty leivinpaperi varovasti.
Anna jäähtyä.
Täyte:
4 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
--> vatkaa vaahdoksi
1 kg mansikoita survottuna
hieman mehua
Kostuta kääretorttupohja ja levitä survotut mansikat tortulle. Levitä päälle kerma ja kääri torttu.
Suklaahippupikkuleivät
225 g voita
2,5 dl fariinisokeria
2 munaa
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
200 g suklaarouhetta
0,5 dl mantelirouhetta
0,5 dl kookoshiutaleita
1. Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi
2. Lisää joukkoon munat
3. Lisää taikinan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet
4. Nostele keksit pellille kahden lusikan avulla. Keksit leviävät hieman, joten kannattaa jättää tilaa keksien väliin.
5. Paista 175 asteessa n. 15 min
Kuvan pikkuleivät olen kastanut suklaaseen. Ja kokeilin myös tehdä niistä myös kaksipuolisia. Pistin kahden keksin väliin vaniljajäätelöä.
tiistai 29. kesäkuuta 2010
Hyydykekakun kuorruttaminen suklaalla
Olen useaan otteeseen kesän aikana valmistanut hyydykekakkuja ja kuorruttanut niitä suklaakuorrutteella (ganache) ja ajattelin nyt sitten valaista teillekin miten saat kakun kuorruttamisen parhaiten onnistumaan.
Ensinnäkin on erittäin tärkeää että kakun pinta on todella tasainen. Varmista siis, että kakkua valmistettaessasi pinta ja reunat ovat sileät. Pinnan saa tasaiseksi helposti paletilla tai pitkällä veitsellä. Ilmakuplia hyydykekakun reunoihin jää helposti ja niitä voi vähentää kopauttamalla hyydykekakkuvuokaa muutamaan otteeseen pyötää vasten. Kakku kannattaa hyydyttää pakkasessa, niin että se on ennen kuorruttamista umpijäässä (mielellään yön yli).
Perus suklaakuorrute ohje hyydykekakuille on vastaava:
150g suklaata
75g kermaa
--> kerma kuumennetaan kattilassa, niin ettei se kuitenkaan aivan kiehu. Suklaat laitetaan kerman joukkoon, tässä vaiheessa kattila ei saa olla enää hellalla. Suklaa ja kerma sekoitetaan tasaiseksi, kuitenkin mahdollisimman varovaisesti, ettei seokseen synny ilmakuplia. Itse lisään joukkoon vielä nokareen voita, jotta kuorrutteen pinta olisi kiiltävämpi.
Kun suklaakuorrute on valmis, poista kakku varovaisesti renkaasta . Aseta kakku pyödälle. Kaada kaikki kuorrute kerralla kakun pinnalle, suurinpiirtein keskelle kakkua. Levitä kuorrute nopeasti kakun pinnalle, niin että aloitat kakun pinnasta ja siirryt sitten vasta reunoille. Jos kuorrute on kaadettu kakun päälle hyvin, ei reunoihin tarvitse koskea lainkaan, koska kuorrute on valunut sinne itsestään. Kuorrute jähmettyy kakun pinnalle nopeasti. MUISTA että älä koske kuorrutteeseen montaa kertaa (se pitäisi saada kerralla nätisti kakun pinnalle), koska muuten suklaa ei enää tartu kakun pintaan ollenkaan. Ei kannata myöskään korjata pieniä koloja tai virheitä, koska voin vannoa että siitä tulee vieläkin kamalamman näköinen jos kuorrutetta menee sörkkimään uudestaan. Kakku ei saa myöskään sulaa pinnasta ennen kuorruttamisen aloittamista, koska silloin kuorrute ei tartu kakun pintaan. Kuorruttamisen jälkeen, nosta kakku paletin/lastan avulla kakkupaperin päälle ja kylmään.
-Säde-
Ensinnäkin on erittäin tärkeää että kakun pinta on todella tasainen. Varmista siis, että kakkua valmistettaessasi pinta ja reunat ovat sileät. Pinnan saa tasaiseksi helposti paletilla tai pitkällä veitsellä. Ilmakuplia hyydykekakun reunoihin jää helposti ja niitä voi vähentää kopauttamalla hyydykekakkuvuokaa muutamaan otteeseen pyötää vasten. Kakku kannattaa hyydyttää pakkasessa, niin että se on ennen kuorruttamista umpijäässä (mielellään yön yli).
Perus suklaakuorrute ohje hyydykekakuille on vastaava:
150g suklaata
75g kermaa
--> kerma kuumennetaan kattilassa, niin ettei se kuitenkaan aivan kiehu. Suklaat laitetaan kerman joukkoon, tässä vaiheessa kattila ei saa olla enää hellalla. Suklaa ja kerma sekoitetaan tasaiseksi, kuitenkin mahdollisimman varovaisesti, ettei seokseen synny ilmakuplia. Itse lisään joukkoon vielä nokareen voita, jotta kuorrutteen pinta olisi kiiltävämpi.
Kun suklaakuorrute on valmis, poista kakku varovaisesti renkaasta . Aseta kakku pyödälle. Kaada kaikki kuorrute kerralla kakun pinnalle, suurinpiirtein keskelle kakkua. Levitä kuorrute nopeasti kakun pinnalle, niin että aloitat kakun pinnasta ja siirryt sitten vasta reunoille. Jos kuorrute on kaadettu kakun päälle hyvin, ei reunoihin tarvitse koskea lainkaan, koska kuorrute on valunut sinne itsestään. Kuorrute jähmettyy kakun pinnalle nopeasti. MUISTA että älä koske kuorrutteeseen montaa kertaa (se pitäisi saada kerralla nätisti kakun pinnalle), koska muuten suklaa ei enää tartu kakun pintaan ollenkaan. Ei kannata myöskään korjata pieniä koloja tai virheitä, koska voin vannoa että siitä tulee vieläkin kamalamman näköinen jos kuorrutetta menee sörkkimään uudestaan. Kakku ei saa myöskään sulaa pinnasta ennen kuorruttamisen aloittamista, koska silloin kuorrute ei tartu kakun pintaan. Kuorruttamisen jälkeen, nosta kakku paletin/lastan avulla kakkupaperin päälle ja kylmään.
-Säde-
lauantai 12. kesäkuuta 2010
Macaron-leivokset
Olin vuosi sitten Pariisissa kouluni vaihtokoulussa 3 viikon harjoittelussa/vaihdossa. Siellä teimme näitä suussasulavia mantelileivoksia. Maistelin macaroneja Pariisissa eri leipomoissa ja huomasin, että leipomoiden välillä on suuria eroja.
keskiviikko 2. kesäkuuta 2010
keskiviikko 26. toukokuuta 2010
Suklaakilpailun voittaja!
Kilpailuun osallistui yksi kilpailija, joten voittajaa ei ollut vaikeaa valita. Eli onneksi olkoon, Niklas Mullo! :) Kuvassa oleva kakku on chilinen suklaakakku, joka on suussasulava ja erittäin kostea.
Resepti on Ruokalan sivuilta : http://www.ruokala.net/resepti/chili-suklaakakku-1
tiistai 25. toukokuuta 2010
Kinkkuvoileipäkakku
sunnuntai 23. toukokuuta 2010
Nalle Puh kakku
Tämän kakun valmistin kummipoikani syntymäpäiville. Tavoitteenani oli tehdä kakku, joka kestäisi mahdollisimman hyvin kuljetusta ja säilytystä lämpimässä, mutta maistuisi silti hyvälle. Reunoilla siis krokantti ja kakun päällä kerma-tuorjuusto-tomusokeri seos :) Kukat olen valmistanut pastillage-massasta
-Säde
-Säde
Raparperiset punnuspullat
perjantai 21. toukokuuta 2010
Omenainen Charlotte russe
Tämän kakun tein muutama vuosi sitten syntymäpäivilleni. Ensin tein kääretortun, jonka täytin omenahillolla. Sen jälkeen vuorasin vuuan kelmulla ja asettelin sen päälle kääretortun palaset siten, että sisus jäi tyhjäksi. Tyhjän kohdan täytin omenaisella kermahyytelöllä. Korsistelin charlotte russen omenoilla ja kiilteellä.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)