Mieleni alkoi tehdä kääretorttua ja huomasin, että Herkkutaivassamme ei ole vielä ainoatakaan kääretorttua.
En ole pitkään aikaan tehnyt kääretorttua, enkä tätä ihanan marenkista versiota.
Tämä torttu sai kesäisen mansikkalookin.
Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl tomusokeria
--> vatkaa kestäväksi vaahdoksi
Kääretorttu:
2 keltuaista
3 kananmunaa
1 dl sokeria
--> vatkaa vaahdoksi
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
--> sekoita keskenään ja lisää vaahtoon
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Pursota sen päälle marenkiraitoja vinottain ja jätä raitojen väliin n. 1,5- 2 cm.
Paista 175 asteessa noin 20 min.
Kumoa kääretorttu sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistetteassa käytetty leivinpaperi varovasti.
Anna jäähtyä.
Täyte:
4 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
--> vatkaa vaahdoksi
1 kg mansikoita survottuna
hieman mehua
Kostuta kääretorttupohja ja levitä survotut mansikat tortulle. Levitä päälle kerma ja kääri torttu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti