lauantai 3. heinäkuuta 2010

Marenkinen mansikkakääretorttu


Mieleni alkoi tehdä kääretorttua ja huomasin, että Herkkutaivassamme ei ole vielä ainoatakaan kääretorttua.
En ole pitkään aikaan tehnyt kääretorttua, enkä tätä ihanan marenkista versiota.
Tämä torttu sai kesäisen mansikkalookin.

Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl tomusokeria
--> vatkaa kestäväksi vaahdoksi

Kääretorttu:
2 keltuaista
3 kananmunaa
1 dl sokeria
--> vatkaa vaahdoksi
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
--> sekoita keskenään ja lisää vaahtoon
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Pursota sen päälle marenkiraitoja vinottain ja jätä raitojen väliin n. 1,5- 2 cm.
Paista 175 asteessa noin 20 min.
Kumoa kääretorttu sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistetteassa käytetty leivinpaperi varovasti.
Anna jäähtyä.
Täyte:
4 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
--> vatkaa vaahdoksi

1 kg mansikoita survottuna
hieman mehua

Kostuta kääretorttupohja ja levitä survotut mansikat tortulle. Levitä päälle kerma ja kääri torttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti