lauantai 7. tammikuuta 2012

Mustaherukka-suklaahyydykekakku



Brownie pohja
80g sulatettua suklaata
85g voita
1dl sokeria
1 iso kananmuna
1,25 dl vehnäjauhoja
1rkl maitoa tai kermaa
1tl leivinjauhetta
20g rouhittua suklaata
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi seokseen kananmuna hyvin vatkaten. Sulata suklaa ja lisää se voiseokseen. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voi-kananmunaseokseen. Sekoita joukkoon viimeisenä rouhittu suklaa. Paista 200 astetta ja noin 20min.
Mustaherukkatäyte
3dl mustaherukoita
1rkl sokeria (jos mustaherukoissa on pakastusvaiheessa ollut sokeria seassa, älä lisää tätä sokeria massaan)
1 limen mehut puristettuna
4 liivatetta
0,75dl vettä
Laita kattilaan mustaherukat, lime mehu ja vesi. Riko lusikalla mustaherukoiden rakenne. Keitä noin 5min. Siivilöi mustaherukat pois seoksesta  Lisää jääneeseen mehuseokseen liivatteet ja laita seos hyytymään muutamaa senttiä pienempään pyöreään vuokaan kuin irtopohjavuoka on. Esimerkiksi jos irtopohjavuoka on halkaisijaltaan 20cm niin mustaherukkaseoksen astian tulisi olla noin 18cm. Tämä sen takia että kun kakkua kootaan ei mustaherukkatäyte näy kakun reunoilla vaan jää kakun sisälle piiloon. Astian pohjalle voi laittaa tuorekelmua, joka helpottaa täytteen irroittamista astiasta. Hyydytä täytettä jääkaapissa 1-2 tuntia.
Suklaamousse
2 kananmunan valkuaista
1 ¼ dl sokeria
3,3 dl kermaa
150g sulaa suklaata (tumma)
30g suklaarouhetta (tumma)
5 liivatelehteä
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Käytä mielellään huomeneenlämpöisiä valkuaisia, ne vaahtoutuvat paremmin. Vatkaa myös kerma vaahdoksi eri astiassa. Lisää kermavaahdon joukkoon valkuaisvaahto. Sekoita joukkoon sula suklaa. Liuota liivatelehdet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää liivateseos massaan. Viimeisenä lisää suklaarouhe.

Kakun kokoaminen
Aseta brownie pohja irtopohja vuoan pohjalle. Kaada vuokaan noin puolet suklaamoussesta. Irroita mustaherukkatäyte tuorekelmusta ja aseta täyte irtopohjavuoan keskelle suklaamoussen päälle. Kaada sitten loput suklaamoussesta vuokaan ja siloita pinta paletilla. Anna kakun hyytyä muutaman tunnin ajan kylmässä.


Mustaherukkakiille kakun pintaan
1.5 dl mustaherukoita
0,5 dl vettä
3 liivatetta
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10min. Keitä vesi ja mustaherukat joiden rakenne on rikottu. Siivilöi marjat pois nesteestä ja lisää jäljelle jääneeseen nesteeseen liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle lusikan kautta. Anna kiilteen jäähtyä ennen kuin irroitat irtopohjavuoan reunat. Aseta sen jälkeen kakku kakkupaperille ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti