Eli tässä on mutakakku. Se olisi ehkä kaivannut pientä ehostusta, mutta tuossa se on au naturel. Maku sen sijaan oli loistava. Reseptin otin Maku-lehden sivuilta,mutta totesin, että kakku kaipaa ripauksen suolaa. Käytin kakun tekemiseen halkaisijaltaan 24 cm pituista vuokaa.
200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, joka on pingoitettu leivinpaperilla.
2. Sulata suklaa ja voi. Jotta seos jäähtyisi nopeammin, voin voi sulattaa ensin ja kaataa vähitellen suklaan joukkoon ja sekoittaa.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Lisää voi-suklaaseos ja suola muna-sokerimassaan.
5. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon.
6. Kaada massa vuokaan ja paista alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kakun kuuluu jäädä sisältä raa´aksi. Mutakakun kanssa sopii erittäin hyvin vaniljajäätelö ja kermavaahto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti