tiistai 3. tammikuuta 2012

Lime - valkosuklaa juustokakku



Lime-valkosuklaa juustokakku 
(kakkuvuoka halkaisijaltaan n. 25cm)

Pohja:

300g keksejä (itse käytin kaurakeksejä mutta digestive käy myös)
n. 120g voisulaa

Murskaa keksit muruiksi ja lisää keksimurskaan voisula. Levitä seos irtopohja vuon pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. 

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa
4dl kermaa
4dl sitruuna-lime mehua (juissi)
200g valkosuklaata
2 limen puristettu mehu
½ tl vaniljasokeria
7 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pehmitä tuorejuusto lisäämällä siihen noin 2,5dl sitruuna-lime mehua sekä lime mehut. Sulata valkosuklaa ja lisää se pikkuhiljaa tuorejuustoseoksen juokkoon niin ettei valkosuklaa paakkuunnu. Vatkaa kerma johon on lisätty vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi. Kiehauta loput sitruuna-lime mehusta ja lisää mehuun liivatteet. Anna liivateseoksen hetken aikaa jäähtyä ja lisää se sitten tuorejuustoseoksen juokkoon. Tuorejuustoseos lisätään lopuksi kermavaahdon joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi. Kaada massa irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle ja anna kakun hyytyä pakkasessa n. 2 tuntia.

Kiille:

2,5 dl Sitruuna-lime mehua
2dl Hyytelösokeria
väriaineta

Keitä kiille valmiiksi ja anna sen hieman jäähtyä. Kaada kiille lusikan kautta jäisen kakun pinnalle. Kun kiille on jämähtänyt voi irtopohjavuoan irroittaa. Koristele kakku haluamallasi tavalla.


15 kommenttia:

  1. Resepti toimii kivasti myös spritellä tai seven upilla! Tulee kivan kuplaisa ja ilmava rakenne :D

    VastaaPoista
  2. Eihän liivatteet meni möykyksi tuorejuuston seassa?

    VastaaPoista
  3. Jos liivateseos on vielä lämmintä kun se lisätään tuorejuustoseokseen ei sen kuuluisi mennä "möykyksi".

    VastaaPoista
  4. Voiko kakun hyydyttää pakastimen sijaan jääkaapissa?

    VastaaPoista
  5. Kyllä voi, se vain vie aikaa hieman kauemmin. Itse hyydytän välillä myös kakun jääkaapissa, mutta silloin teen sen edellisenä iltana hyytymään jääkaappiin ja seuraavana päivänä vasta koristelen ja tarjoilen. Arvioilta kakku hyytyy jääkaapissa 3-5 tuntia riippuen jääkaapin tehosta.

    VastaaPoista
  6. Kai voi jättää pakastimeen pidemmäksikin aikaa ilman että menee siitä pilalle? Kiilteen kanssakin? Kuulostaa ainakin todella hyvältä!

    VastaaPoista
  7. Hei, anteeksi kun on kestänyt vastata näin kauan. En ollut huomannut kommenttiasi. Ilman kiillettä kakkua voi pitää pakkasessa parikin viikkoa, jos se on hyvin suojattu muovilla eikä pakkasen lämpötila kauhean paljon heittele. Kiilteen kanssa olen kerran kokeillut pakastaa, mutta kiille kärsi pakastuksesta, eikä se enää ollut "kiiltävä" sulatuksen jälkeen. Suosittelen siis laittamaan kiilteen vasta sulaneeseen kakkuun :)

    VastaaPoista
  8. Heippa! Minkä väristä väriainetta pitää olla? Ja minkä verran sitä tulee laittaa?

    VastaaPoista
  9. Itse laitoin vihreää väriainetta yhden tipan ja keltaista kaksi tippaa. Vihreä on yksinään liian "myrkyn" vihreää. Käytin siis nestemäisiä värejä. Ja keltainen väriaine oli sitruunankeltaista eikä munankeltaista.

    VastaaPoista
  10. Jostain syystä kun vuosi sitten tein melkein samalla ohjeella se kiille alkoi valumaan läpi. vaikka olin pitänyt kauan jääkaapissa..missähän vika?

    VastaaPoista
  11. Veikkaisin, että kiille on ollut liian kuumaa. Minulle on myös käynyt niin että kiille valuu reunoilta läpi. Tarvitsee malttaa odottaa niin kauan että kiille on jäähtynyt lähes huoneenlämpöiseksi ennen kuin sen valuttaa kakun pinnalle. Näin vältetään valuminen. Toinen vaihtoehto on että kakku on ollut liian kauan kylmässä (yli yhden päivän) jolloin se ns. kuivuu ja vetäytyy reunoilta hieman kasaan. Tässäkin tapauksessa kiille pääsee valumaan.

    VastaaPoista
  12. kakku pitää aina hyydyttää ensin jääkaapissa,pakastimessa hyytymistä ei ehdi tapahtumaan.

    VastaaPoista
  13. Todella hyvä resepti!��
    Teen tänään toista kertaa...

    VastaaPoista
  14. Kakku hyytyy samalla tavalla myös pakkasessa. Nopeammalla tahdilla tosin kuin jääkaapissa.

    Tästä reseptistä saa muunneltua helposti erilaisia juustokakkuja. Kokeile laittaa lime-juissin sijaan appelsiinimehua tai vaikka karpalomehua. Kiilteen voi helposti värjätä mehun maun mukaiseksi! :) Itse tein pääsiäisenä samalla reseptillä appelsiinijuustokakkua vaihtamalla juuri sitruunalime-mehun appelsiinituoremehuksi ja laitoin päälle keltaisen kiilteen. Todella hyvää myös appelsiinin makuisena.

    VastaaPoista
  15. hei, kysyisin tosta kiilteen tekemisestä, kun teen kakun tänään ja en osaa tehdä sitä. Eli millä tavalla se pitää keittää, niinkun pitääkö se kiehauttaa vaiko pitää liedellä sen aikaa kunnes sokeri on sulanut?

    VastaaPoista