keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Daim-minimuffinssit

Tein tällaisia Daim-"cocktail"-muffinsseja. Eli muffinssit ovat pieniä ja niiden päällä on jo tutuksi tullut tuorejuustotomusokerikuorrutus.
Muokkasin hieman Kinuskikissan reseptiä.
200 g daimia
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl kermaa

1. Rouhi puolet Daimista rouheeksi
2. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi
3. Vatkaa joukkoon kananmunat
4. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma
5. Lisää joukkoon Daim-rouhe
6. Annostele muffinssit vuokiin. Jos käytät paperivuokia, niin asettele 2 päällekkäin, jotteivat muffinssit leviä. Annostele minimuffinsseihin noin 1 tl vuokaan yhteensä siten, että ensin puolet massasta vuokaan, väliin Daim-pala ja päälle taas massaa. Eli loppu Daim, mitä ei rouhittu, niin se paloitellaan. Ja palat asetetaan muffinssin sisään sydämeksi. Täytä vuuasta 3/4 osaa.
7. Paista muffinsseja 225 asteessa noin 10 min. Muffinsseja ei tarvitse paistaa kypsiksi asti, koska silloin niistä tulee kuivia.
8. Jos sattuu käymään siten, että paistaa muffinsseja liikaa, niin niitä voi kostutella mehulla, likööreillä, maustetulla sokeriliemellä.
9. Lopuksi muffinssit voi koristella haluamallaan tavalla

Kuorrute:
100 g huoneenlämpöistä voita
200 g tuorejuustoa
500-700 g tomusokeria

--> vatkaa vaahdoksi
--> laita hetkeksi jääkaappiin
--> pursota massa muffinsseille
Jos haluaa suklaakuorrutteen, niin kuorrutteeseen voi lisätä kaakaojauhetta

1 kommentti:

  1. Tämä on kyllä mielettömän hyvä resepti, ja aina tekevät kaikki kauppansa. Palaan tähän reseptiin aina uudestaan. :)

    VastaaPoista