sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Chelsea buns

Englantilainen matkakaverini Sean halusi näitä pullia, joten päätin kokeilla tätä minulle aivan uutta reseptiä. Pidin kovasti näistä pullista, ja näistä tuli vähän jouluinen olo. Itse taikinaan ei tule yhtään sokeria, mutta täytteeseen sitäkin enemmän. Kun itse leivoin näitä, lisäsin myös taikinaan hieman sokeria.

Chelsea buns
500 g jauhoja
1 tl suolaa
7 g kuivahiivaa
3 dl maitoa
40 g voita
1 muna
öljyä

Täyte:
25 g voita
75 g tummaa sokeria, esim fariini- tai ruokosokeria
2 t kanelia
150 g kuivattuja hedelmiä

1. Sekoita jauhot ja hiiva keskenään. 
2. Lämmitä maitoa ja voita, kunnes voi on sulanut
3. Sekoita maito-voi ja munat jauhojen joukkoon ja vaivaa taikina, kunnes siinä on hyvä sitko. Jauhoja pitää ehkä lisätä, jos taikina tuntuu liian löysältä.
4. Öljyä kulho ja pöyräytä taikina öljyssä. Kohota taikinaa noin tunnin verran peitettynä, kunnes se kohoaa kaksinkertaiseksi. 
5. Kaulaa taikina samanlaiseksi levyksi kuin korvapuusteja tehtäessä. Levitä voi levylle ja ripottele sen päälle hedelmät sokeri ja kaneli. Rullaa levy ja leikkaa rulla n. 4 cm pituisiksi paloiksi. 
6. Nostata pullia peitettyinä noin puoli tuntia.
7. Voitele munalla ja paista 190 asteessa n. 20-25 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti