sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Banaanimunkit

Kokeilin tälläisia banaanimunkkeja, jotka olivat oikeastaan aika kivoja. Näitä ei kohoteta hiivalla, vaan leivinjauheella, joten ne valmistuvat suht nopeasti.

Banaanimunkit
225 g jauhoja
60 g tomusokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa
--> sekoita keskenään
2 dl maitoa
1 tl sulatettua voita
2 banaania muusattuna
--> lisää kuivien aineiden joukkoon
2 munaa
--> erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset muun massan joukkoon ja vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto massaan. Paista munkit 180-asteisessa öljyssä ja kierittele ne sen jälkeen sokerissa.  Taikina on aika löysä, joten minä lusikoin taikinaa vain öljyyn. Ei kannata kovin isoja munkkeja tehdä. Munkkien muoto ei ole niin kaunis ja pyöreä kuin hiivataikinamunkeissa. Kuva ei tälläkään kertaa ole paras mahdollinen...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti