keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Mustikka-valkosuklaa muffinit

Iski leipomisinto ja ajattelin sitten tehdä muffinseja niistä aineista joita kaapista löytyisi. Ensin ajattelin tehdä vadelmamuffinseja, mutta vadelmat olikin pakkasesta loppuneet, joten päädyin mustikka-valkosuklaa sekoitukseen. Onneksi sentään suklaata löytyy aina kaapista. Näistä muffinseista tulikin todella meheviä ja maukkaita. Suklaan rouhin isoiksi paloiksi, jolloin muffinseista löytyi sisältä suklaisia "yllätyksiä". Nams! Harmittaa hieman että amerikanmuffinssivuuat olivat loppuneet, joten jouduin tekemään muffinssit leivosvuokiin. Tämä aiheuttaa sen etteivät muffinssit nousseet kauniisti ylöspäin vaan levisivät sivusuuntaan. Leivosvuuat eivät ole niin tukevia kuin hyvät muffinssivuuat ja ne antavat muffinssin levitä sivusuuntaan toisin kuin esimerkiksi amerikanmuffinssivuoka, joka on niin jämäkkä että itsessään vuoka jo pakottaa taikinan nousemaan ylöspäin. Onneksi maku ratkaisee.


200g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
½ dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl vehnäleseitä
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
4dl mustikoita
100g valkosuklaata


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita jauhot, vehnäleseet, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinan joukkoon vuorotellen maitoa ja jauhoseos. Sekoita varovasti joukkoon mustikat ja paloiteltu suklaa. Nostele muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20min. Taikinasta tulee noin 25kpl pieniä muffinsseja tai 12kpl amerikan muffinsseja.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti