sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Suklaamoussekakku brownie-pohjalla

















Toisena kakkuna siskoni yo-juhlissa oli suklaamoussekakku, joka on tehty halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan. Pohjana on käytetty samaa brownie-pohjaa kuin suklaamousse-vaniljamoussekakussa.

Suklaamousse:
225 g tummaa suklaata sulatettuna
6 liivatelehteä
--> liota kylmässä vedessä
 0,5 dl vahvaa kuumaa kahvia
-->  sulata liivatelehdet kahviin ja lisää seokseen 2 rkl jaloviinaa
--> sekoita kahviseos ja sulatettu suklaa keskenään ja lisää joukkoon 3 keltuaista.
-->Vaahdota 3 dl kermaa
--> Vaahdota 3 valkuaista ja 3 rkl sokeria vaahdoksi, mutta ei liian kovaksi vaahdoksi, jotta vaahdon pystyy sekoittamaan helposti muun massa joukkoon.
--> yhdistä jäähtyneeseen suklaaseokseen kerma ja sen jälkeen valkuaisvaahto.
--> kaada massa brownie-pohjan päälle.

Kahvisiirappi:
1 dl kahvia
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1 vaniljatanko
--> mittaa aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen n. 30-45 minuuttia. Siirappi on valmis, kun siirappia kaataa lautasella ja vetää siihen viivan ja viiva jää paikoilleen. Jäähdytä siirappi ja lusikoi siirappia kakun pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti