torstai 22. joulukuuta 2011

Saaristolaisleipä


Olen useana vuotena tehnyt saaristolaisleipiä. Joka vuosi olen tehnyt eri ohjeella, koska en ole löytänyt edellisen vuoden reseptiä. Seuraavassa tämän vuoden resepti. Maku oli ainakin hyvä ja myös rakenne. Tein leivät kahteen 1,7 l vuokaan ja yhteen 1 l vuokaan.

1 l piimää
3, 5 dl appelsiinimehua
--> lämmitä kädenlämpöiseksi
100 g tuorehiivaa
--> murenna joukkoon
4 dl ruisleseitä
4 dl ruisjauhoja
4 dl kaljamaltaita
4 dl siirappia
4 tl suolaa
13,5 dl jauhoja (käytin hiivaleipäjauhoja)
--> sekoita piimänseoksen joukkoon
--> nostata 1,5 tuntia
--> tasaa taikina voideltuihin vuokiin ja kohota vielä vuuissa, kunnes taikina on kohonnut vuokien reunoille.
--> paista 175 asteessa ensin 1,5 tuntia ja voitele siirappivedellä. Paista vielä 30 minuuttia.
Ota leivät pois uunista ja vuuista ja kääri leivinliinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti