torstai 13. toukokuuta 2010

Kaurapitsit

Tässä kaurapitsejä. Eli näitä on erittäin helppoja tehdä, mutta kahdessa asiassa pitää olla tarkka: paistamisessa ja siinä, että pitää jättää riittävän isot välit pellillä, koska nämä pikkuleivät leviävät erittäin paljon. Minulla ei ollut kauraleseitä kaapissa, joten korvasin sen vehnä-kaura-ruislesesekoituksella.

Tein kaurapitsit seuraavalla reseptillä Kaarina Roinisen "Parhaat kotileivonnaiset"-kirjasta.

n. 60 kpl
1 dl kauralesettä
2,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl vanillliinisokeria
0,5 tl leivinajauhetta
100 g sulatettua voita
0,5 dl siirappia
0,5 dl kuohukermaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Lisää joukkoon sulatettu ja jäähtynyt voi, siirappi sekä kerma
3. Ota taikinasta kahden teelusikan avulla pieniä nokareita pellille ja jätä riittävät välit.
4. Paista 200 asteessa 5-7 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä tosi hyviä. Itse teen yleensä tosi simppelillä reseptillä eli rasvaa, sokeria ja kaurahiutaleita.
    Mutta tosiaan paistamisen kanssa pitää olla tarkka, kerran laitoin liian matalareunaiselle pellille liian pienin välein ja taikina levisi pitkin uunia...

    VastaaPoista
  2. Tällä reseptillä tuli kyllä niin rasvaisia etteivät tahtoneet "kuivua" ja tulla rapeiksi millään. Ei edes pidempi paistoaika auttanut. Kertokaa ihmeessä konstit rapeuteen.

    VastaaPoista