torstai 15. huhtikuuta 2010

Vaahtokarkkibrowniet

Nyt kun meillä on suklaakilpailu käynnissä, niin päätin itsekin kokeilla suklaareseptiä. Mielestäni suklaakakuissa on tärkeää se, että ne eivät ole kuivia. Ne siis pitää ottaa uunista pois ajoissa. Nämä browniet eivät ainakaan olleet kuivia.
Seuraavassa resepti, joka on Maku-lehdestä 2/10.
Resepti ei ole ollenkaan vaikea eli kannattaa kokeilla!

125 g sulatettua voita
1 dl kaakaojauhetta
2 munaa
2 3/4 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl vaahtokarkkeja pieniksi paloitettuna
50 g tummaa suklaata rouhittuna

Pinnalle: vaahtokarkkeja

1. Sekoita sulatettu voi ja kaakaojauhe keskenään.
2. Vaahdota munat ja sokeri
3. Sekoita munavaahto ja voiseos
4. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää massaan.
5. Kääntele taikinaan vaahtokarkit ja suklaa
6. Kaada taikina uunivuokaan (20 cm * 20 cm) ja paista 175 asteessa ensin n. 25 minuuttia ja ripottele pinnalle vaahtokarkkeja. Paista vielä noin 3 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla, vaikka seuraavaan päivään.

Jos haluaa oikein nauttia näistä, niin kannattaa syödä vaniljajäätelön kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti