lauantai 8. toukokuuta 2010
Lusikkaleivät
Päätin tehdä lusikkaleipiä, koska kevään juhlissa on yleensä tarjolla pikkuleipiä muiden tarjoilujen ohella.
Tein lusikkaleivät seuraavalla reseptillä:
200 g voita
1,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta.
väliin: vadelma- tai omenahilloa
1. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja anna kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia.
2. Mittaa kulhoon sokeri, vaniljasokeri, kardemumma.
3. Kaada keitetty voi sokeriseoksen päälle ja jäähdytä. Kulhon voi laittaa jääkaappiin, jotta seos jäähtyy nopeammin.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Kun voisokeriseos on kylmä, sekoita kuivat aineet joukkoon.
6. Tee massasta pikkuleipiä lusikan avulla.
7. Paista 175 asteessa n. 10-12 minuuttia.
8. Täytä pikkuleivät hillolla ja pyörittele sokerissa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kieroilmauunissa paistoaika lyheni 6 minuuttiin.
VastaaPoista