sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Nalle Puh kakku

Tämän kakun valmistin kummipoikani syntymäpäiville. Tavoitteenani oli tehdä kakku, joka kestäisi mahdollisimman hyvin kuljetusta ja säilytystä lämpimässä, mutta maistuisi silti hyvälle. Reunoilla siis krokantti ja kakun päällä kerma-tuorjuusto-tomusokeri seos :) Kukat olen valmistanut pastillage-massasta
-Säde

2 kommenttia:

  1. Onpa hieno!! Mitä krokanttia sulla on reunoissa (saako sitä ruoka kaupasta)ja onko sulla joku hyvä vinkki miten sen saa siihen kätevästi :-) Entäs tuo pursotus, miten paljon olet laittanut mitäkin?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos :)
    Krokantin muistaakseni ostin Robertsilta. Sieltä siis saa ostettua tavaraa ihan yksityisasiakkaanakin (jos maksaa käteisellä. Itse aina nostan kakun käden päälle, kakun pohja kämmentä vasten ja sitten toisella kädellä laitan krokanttia kakun reunoille, niin että ylimääräiset krokantit tippuvat takaisin astiaan/lautaselle mistä niitä sitten otan. Kakkua pyöritän kädessäni niin että saan krokanttia joka puolelle.

    Tuorejuusto-kerma-tomusokeri seoksen tein ihan mututuntumalla, mutta suhteet ovat suunnilleen nämä: tuorejuusto 200g, tomusokeri 400g ja kermaa oman mielen mukaan. Tomusokeri ja tuorejuusto vatkataan ensin hyvin sekaisin ja sitten lisätään kerma ja väriaine.

    VastaaPoista