Tein kaurapitsit seuraavalla reseptillä Kaarina Roinisen "Parhaat kotileivonnaiset"-kirjasta.
n. 60 kpl
1 dl kauralesettä
2,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl vanillliinisokeria
0,5 tl leivinajauhetta
100 g sulatettua voita
0,5 dl siirappia
0,5 dl kuohukermaa
1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Lisää joukkoon sulatettu ja jäähtynyt voi, siirappi sekä kerma
3. Ota taikinasta kahden teelusikan avulla pieniä nokareita pellille ja jätä riittävät välit.
4. Paista 200 asteessa 5-7 minuuttia.
Nämä on kyllä tosi hyviä. Itse teen yleensä tosi simppelillä reseptillä eli rasvaa, sokeria ja kaurahiutaleita.
VastaaPoistaMutta tosiaan paistamisen kanssa pitää olla tarkka, kerran laitoin liian matalareunaiselle pellille liian pienin välein ja taikina levisi pitkin uunia...
Tällä reseptillä tuli kyllä niin rasvaisia etteivät tahtoneet "kuivua" ja tulla rapeiksi millään. Ei edes pidempi paistoaika auttanut. Kertokaa ihmeessä konstit rapeuteen.
VastaaPoista