perjantai 21. joulukuuta 2012

Luumumutakakku

Mummuni leipoi isänpäivänä luumumutakakkua, ja mielestäni se vei mutakakut aivan uudelle tasolle. Innostuin itsekin leipomaan sitä näin jouluksi. Se on myös gluteeniton. Resepti on Pirkan sivuilta. Kuvien suhteen kävi vähän vanhanaikaisesti. Kakku oli ehditty melkeen kokonaan jo syödä ennen kuin tajusin, että se olisi pitänyt kuvata. No eipä se ulkonäöltään eroa mitenkään tavallisesta mutakakusta.

Luumumutakakku

Pingota leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm leveä vuoka ja voitele se.

150 g kuivattuja, pehmeitä luumuja
3/4 dl appelsiinimehua tai konjakkia
--> keitä n. 5 minuutta, kunnes luumut pehmenevät ja soseuta luumut joko sauvasekottimessa tai monitoimikoneessa

100 g voita
--> sulata ja lisää 150 tummaa suklaata joukkoon
--> yhdistä soseutetut luumut ja suklaavoiseos

4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
--> vatkaa vaahdoksi

1 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g mantelijauhetta
--> sekoita keskenään

Lisää kananmunasokerimassaan ensin luumusuklaaseos ja sen jälkeen kuivat aineet. Kaada seos vuokaan ja paista alimmalla ritilätasolla kiertoilmauunissa 160 asteessa n. 30 minuuttia tai tavallisessa uunissa 170 asteessa n. 35 minuuttia. Kakku on siis mutakakku eli sen on tarkoitus jäädä keskeltä pehmeäksi.

Tarjoa kakku kanelilla ja konjakilla maustetun kerman kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti