perjantai 21. joulukuuta 2012

Piparit

Seuraavasta reseptistä tulee maukkaita, rapeita ja ennen kaikkea ohuita pipareita. (jos vain jaksaa kaulata riittävästi) Tästä taikinasta pipareita tulee noin 150-200 kpl.

Piparkakkutaikina

360 g sokeria
200 g siirappia
200 g vettä
2 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
1 rkl neilikkaa
ripaus pomeranssin kuorta
ripaus inkivääriä
1 tl maustepippuria jauhettuna
1 tl vaniljasokeria
-- > kiehauta seos isossa kattilassa. Ota pois liedeltä.
--> lisää 1 rkl soodaa
--> lisää joukkoon 250 g pieniksi paloiksi kuutioitua voita ja sekoita massa tasaiseksi. Anna jäähtyä.
--> Lisää n. 850 g eli n. 1,3 l jauhoja. Anna maustua ainakin päivän tai kahden verran.

Taikina kannattaa kaulata pienissä osissa, ja se kannattaa aina pehmittää alustamalla taikinaa hieman. Jauhot helpottavat kaulintaa.

Paista pipareita kiertoilma uunissa n. 4-5 minuuttai 160 asteessa. Tavallisessa uunissa paistoaste on 175 astetta, kunnes piparit ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti