perjantai 9. huhtikuuta 2010

Merihenkinen kakku


Nyt on vähän huono kuva, mutta en ehtinyt ottamaan parempaakaan. Tässä on siis 50-hengen levykakku, joka sisältää voikreemiä ja mansikkahilloa. Kakku on päällystetty värjätyllä voikreemillä ja päälle on valmistettu muutamia marsipaanikoristeita. Vene kakun päällä on myös syötävä. Sen runko on valmistettu kahvikakkupohjasta ja se on päällystetty Pettinice-marsipaaniseoksella. 



Perus voikreemin valmistus

500g voita
135g keltuaisia
100g vettä
250g sokeria

Sokeri ja vesi keitetään 117 asteeseen.
Sokeriliemi vatkataan keltuaisten kanssa kylmäksi. Kun seos on kylmää, vatkataan voi vaahdoksi keltuaisseoksen kanssa. Vaahdon tulee olla ilmavaa ja mahdollisimman valkoista.

Voikreemiä voi säilyttää huoneenlämmössä. Näin sitä on helpompi käyttää uudelleen ja se on käsiteltävämpää.

-Säde-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti