sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Browniejuustokakku

Tein tällä viikolla browniejuustokakkua Hannah Milesin kirjasta "Juustokakut". Ihastuin tähän juustokakkuun, koska se yhdistää toimivasti kaksi hyvää leivonnaista, juustokakun ja brownien. Kovin paljon tätä kakkua ei tosin pysty syömään, koska se on aikas makea!

Browniejuustokakku

Brownie

100 g voita
150 g tummaa suklaata
--> sulata vesihauteessa 

1,2 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
--> Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi
--> Lisää suklaa-voiseos munavaahtoon

1,2 dl vehnäjauhoja siivilöityina
50 g pähkinöitä
--> Lisää muuhun massaan ja kaada leivinpaperilla pingoitettuun irtopohjavuokaan. (halkaisija 24 cm)

Juustokakku

150 g tuorejuustoa
1,6 dl kermaviiliä tai smetanaa
0,6 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa 
0,5 dl vehnäjauhoja siivilöitynä
--> Sekoita tasaiseksi massaksi

125 g suklaata rouhittuna
--> Lisää muun massan joukkoon.
--> Lusikoi juustokakkuseosta brownietaikinan päälle ja sekoita brownie- ja juustokakkumassaa toistensa kanssa niin, että tulee kiemuraisia kuvioita. 
--> Paista 180 asteessa, kiertoilma 165 asteessa 40-45 minuuttia, kunnes juustoseos on hyytynyt. Kakun voi jättää vielä jälkilämpöön.