lauantai 7. tammikuuta 2012

Mustaherukka-suklaahyydykekakku



Brownie pohja
80g sulatettua suklaata
85g voita
1dl sokeria
1 iso kananmuna
1,25 dl vehnäjauhoja
1rkl maitoa tai kermaa
1tl leivinjauhetta
20g rouhittua suklaata
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi seokseen kananmuna hyvin vatkaten. Sulata suklaa ja lisää se voiseokseen. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voi-kananmunaseokseen. Sekoita joukkoon viimeisenä rouhittu suklaa. Paista 200 astetta ja noin 20min.
Mustaherukkatäyte
3dl mustaherukoita
1rkl sokeria (jos mustaherukoissa on pakastusvaiheessa ollut sokeria seassa, älä lisää tätä sokeria massaan)
1 limen mehut puristettuna
4 liivatetta
0,75dl vettä
Laita kattilaan mustaherukat, lime mehu ja vesi. Riko lusikalla mustaherukoiden rakenne. Keitä noin 5min. Siivilöi mustaherukat pois seoksesta  Lisää jääneeseen mehuseokseen liivatteet ja laita seos hyytymään muutamaa senttiä pienempään pyöreään vuokaan kuin irtopohjavuoka on. Esimerkiksi jos irtopohjavuoka on halkaisijaltaan 20cm niin mustaherukkaseoksen astian tulisi olla noin 18cm. Tämä sen takia että kun kakkua kootaan ei mustaherukkatäyte näy kakun reunoilla vaan jää kakun sisälle piiloon. Astian pohjalle voi laittaa tuorekelmua, joka helpottaa täytteen irroittamista astiasta. Hyydytä täytettä jääkaapissa 1-2 tuntia.
Suklaamousse
2 kananmunan valkuaista
1 ¼ dl sokeria
3,3 dl kermaa
150g sulaa suklaata (tumma)
30g suklaarouhetta (tumma)
5 liivatelehteä
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Käytä mielellään huomeneenlämpöisiä valkuaisia, ne vaahtoutuvat paremmin. Vatkaa myös kerma vaahdoksi eri astiassa. Lisää kermavaahdon joukkoon valkuaisvaahto. Sekoita joukkoon sula suklaa. Liuota liivatelehdet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää liivateseos massaan. Viimeisenä lisää suklaarouhe.

Kakun kokoaminen
Aseta brownie pohja irtopohja vuoan pohjalle. Kaada vuokaan noin puolet suklaamoussesta. Irroita mustaherukkatäyte tuorekelmusta ja aseta täyte irtopohjavuoan keskelle suklaamoussen päälle. Kaada sitten loput suklaamoussesta vuokaan ja siloita pinta paletilla. Anna kakun hyytyä muutaman tunnin ajan kylmässä.


Mustaherukkakiille kakun pintaan
1.5 dl mustaherukoita
0,5 dl vettä
3 liivatetta
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10min. Keitä vesi ja mustaherukat joiden rakenne on rikottu. Siivilöi marjat pois nesteestä ja lisää jäljelle jääneeseen nesteeseen liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle lusikan kautta. Anna kiilteen jäähtyä ennen kuin irroitat irtopohjavuoan reunat. Aseta sen jälkeen kakku kakkupaperille ja koristele haluamallasi tavalla.

tiistai 3. tammikuuta 2012

Lime - valkosuklaa juustokakku



Lime-valkosuklaa juustokakku 
(kakkuvuoka halkaisijaltaan n. 25cm)

Pohja:

300g keksejä (itse käytin kaurakeksejä mutta digestive käy myös)
n. 120g voisulaa

Murskaa keksit muruiksi ja lisää keksimurskaan voisula. Levitä seos irtopohja vuon pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. 

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa
4dl kermaa
4dl sitruuna-lime mehua (juissi)
200g valkosuklaata
2 limen puristettu mehu
½ tl vaniljasokeria
7 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pehmitä tuorejuusto lisäämällä siihen noin 2,5dl sitruuna-lime mehua sekä lime mehut. Sulata valkosuklaa ja lisää se pikkuhiljaa tuorejuustoseoksen juokkoon niin ettei valkosuklaa paakkuunnu. Vatkaa kerma johon on lisätty vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi. Kiehauta loput sitruuna-lime mehusta ja lisää mehuun liivatteet. Anna liivateseoksen hetken aikaa jäähtyä ja lisää se sitten tuorejuustoseoksen juokkoon. Tuorejuustoseos lisätään lopuksi kermavaahdon joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi. Kaada massa irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle ja anna kakun hyytyä pakkasessa n. 2 tuntia.

Kiille:

2,5 dl Sitruuna-lime mehua
2dl Hyytelösokeria
väriaineta

Keitä kiille valmiiksi ja anna sen hieman jäähtyä. Kaada kiille lusikan kautta jäisen kakun pinnalle. Kun kiille on jämähtänyt voi irtopohjavuoan irroittaa. Koristele kakku haluamallasi tavalla.