sunnuntai 25. huhtikuuta 2010
Vappu lähestyy
Päätin tehdä tulevan vapun kunniaksi tippaleipiä. Vappuun kuuluvat myös munkit, joita olen tehnyt muutenkin. Ukkini on ottanut munkki-kuvan, kiitos hänelle.
Kuvassa olevat tippaleivät tein Kaarina Roinisen "Parhaat kotileivonnaiset"-kirjan reseptin mukaan:
3 munaa
2 1/2 dl maitoa
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
uppopaistoon öljyä
pinnalle tomusokeria
Apuvälineitä ja tarvikkeita:
Kaikkien tarvikkeiden, jotka ovat tekemisissa kuuman öljyn kanssa tulee olla metallisia, koska muoviset työvälineet sulavat.
*reikäkauha
*pihdit
*pesty säilyketölkki, josta pohja ja kansi leikattu pois ja etiketti poistettu
*pursotuspussi, muovipussi tai käytetty ketsuppipullo
*lämpömittari, siis elintarvikkeiden mittaamiseen tarkoitettu
1. Sekoita munien rakenne rikki
2. Lisää munien joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi
3. Pane taikina muovipussiin, pursotuspussiin tai pestyyn ketsuppipulloon. En ole ikinä itse kokeillut tuota ketsuppipulloa, mutta jotkut ovat sitä mieltä, että se on erittäin kätevä.
4. Kuumenna öljy valurautapadassa, rasvakeittimessä tai kattilassa n. 165 asteeseen. Minulla oli aikoinaan rasvakeitin, mutta se hajosi. Nykyään käytän uppopaistamiseen valurautapataa.
Säilyketölkit toimivat muotteina. Niihin siis pursotetaan tippaleivät. Öljyä tulisi olla sen verran, että sitä tulee säilyketölkin korkeuden verran.
5.Leikkaa pussiin pieni reikä. Ole varovainen, kun käsittelet pussia, koska taikina on löysää. Tarkkaamaton leipuri saattaa huomata olevansa taikinan peitossa, jos kääntelee ja vääntelee pussia, miten sattuu.
6. Aseta muotti paistoastiaan ja pursota taikinaa ristiin rastiin säilyketölkkiin. Kun taikina on hyytynyt hieman, ota tölkki tippaleivän ympäriltä pois. Pursota uusi tippaleipä.
7. Käännä tippaleipä, kun se on hyvän värinen ja ota pois reikäkauhan avulla, kun molemmat puolet ovat samanvärisiä.
8. Koristele tippaleivät tomusokerilla.
Meiltä voi myös tilata tippaleipiä tai munkkeja, jos ei itse ehdi tai halua tehdä.
Tippaleipä 1 €/kpl
Pikkumunkit 0,50 € kpl
keskiviikko 21. huhtikuuta 2010
Vanilja-raparperipiirakka
Tässä perinteinen vanilja-raparperipiirakka. Pohjana siis pehmeän jogurttinen piirakkapohja ja päällä vaniljakreemiä ja raparperia.
-Säde
-Säde
tiistai 20. huhtikuuta 2010
Sokerityö
Aajattelin nyt julkaista tämänkin täällä. Eli tein kyseisen sokerityön jokin aika sitten. Aiheena oli "Tuli ja Jää". Työ on noin 45cm korkea.
-Säde
-Säde
torstai 15. huhtikuuta 2010
Vaahtokarkkibrowniet
Nyt kun meillä on suklaakilpailu käynnissä, niin päätin itsekin kokeilla suklaareseptiä. Mielestäni suklaakakuissa on tärkeää se, että ne eivät ole kuivia. Ne siis pitää ottaa uunista pois ajoissa. Nämä browniet eivät ainakaan olleet kuivia.
Seuraavassa resepti, joka on Maku-lehdestä 2/10.
Resepti ei ole ollenkaan vaikea eli kannattaa kokeilla!
125 g sulatettua voita
1 dl kaakaojauhetta
2 munaa
2 3/4 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl vaahtokarkkeja pieniksi paloitettuna
50 g tummaa suklaata rouhittuna
Pinnalle: vaahtokarkkeja
1. Sekoita sulatettu voi ja kaakaojauhe keskenään.
2. Vaahdota munat ja sokeri
3. Sekoita munavaahto ja voiseos
4. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää massaan.
5. Kääntele taikinaan vaahtokarkit ja suklaa
6. Kaada taikina uunivuokaan (20 cm * 20 cm) ja paista 175 asteessa ensin n. 25 minuuttia ja ripottele pinnalle vaahtokarkkeja. Paista vielä noin 3 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla, vaikka seuraavaan päivään.
Jos haluaa oikein nauttia näistä, niin kannattaa syödä vaniljajäätelön kanssa!
Seuraavassa resepti, joka on Maku-lehdestä 2/10.
Resepti ei ole ollenkaan vaikea eli kannattaa kokeilla!
125 g sulatettua voita
1 dl kaakaojauhetta
2 munaa
2 3/4 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl vaahtokarkkeja pieniksi paloitettuna
50 g tummaa suklaata rouhittuna
Pinnalle: vaahtokarkkeja
1. Sekoita sulatettu voi ja kaakaojauhe keskenään.
2. Vaahdota munat ja sokeri
3. Sekoita munavaahto ja voiseos
4. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää massaan.
5. Kääntele taikinaan vaahtokarkit ja suklaa
6. Kaada taikina uunivuokaan (20 cm * 20 cm) ja paista 175 asteessa ensin n. 25 minuuttia ja ripottele pinnalle vaahtokarkkeja. Paista vielä noin 3 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla, vaikka seuraavaan päivään.
Jos haluaa oikein nauttia näistä, niin kannattaa syödä vaniljajäätelön kanssa!
perjantai 9. huhtikuuta 2010
Merihenkinen kakku
Nyt on vähän huono kuva, mutta en ehtinyt ottamaan parempaakaan. Tässä on siis 50-hengen levykakku, joka sisältää voikreemiä ja mansikkahilloa. Kakku on päällystetty värjätyllä voikreemillä ja päälle on valmistettu muutamia marsipaanikoristeita. Vene kakun päällä on myös syötävä. Sen runko on valmistettu kahvikakkupohjasta ja se on päällystetty Pettinice-marsipaaniseoksella.
Perus voikreemin valmistus
500g voita
135g keltuaisia
100g vettä
250g sokeria
Sokeri ja vesi keitetään 117 asteeseen.
Sokeriliemi vatkataan keltuaisten kanssa kylmäksi. Kun seos on kylmää, vatkataan voi vaahdoksi keltuaisseoksen kanssa. Vaahdon tulee olla ilmavaa ja mahdollisimman valkoista.
Voikreemiä voi säilyttää huoneenlämmössä. Näin sitä on helpompi käyttää uudelleen ja se on käsiteltävämpää.
-Säde-
Possukakku
Tässä noin 20-h possukakku. Marsipaanilla päällystetty kakku pitää sisällään kermaa, vaniljakreemiä ja hilloa.
-Säde-
-Säde-
keskiviikko 7. huhtikuuta 2010
Mustikkainen valkosuklaajuustokakku
lauantai 3. huhtikuuta 2010
Pääsiäiskakku
Hyvää pääsiäistä!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)